Zákaz zapaľovania sviečok na cintorínoch počas horúcich dní

16.7.2024
Zákaz zapaľovania sviečok na cintorínoch počas horúcich dní

Zákaz zapaľovania sviečok na cintorínoch. Odporúčania pre návštevníkov cintorínov.

Bratislava, 15. júl 2024 – MARIANUM – Pohrebníctvo mesta Bratislavy (MARIANUM) za účelom bezpečnosti návštevníkov cintorínov, ochrany majetku nájomcov hrobových miest ako aj predchádzaniu vzniku požiaru prijíma až do odvolania preventívne opatrenie a to ZÁKAZ zapaľovania sviečok na cintorínoch. 

Dlhotrvajúce vysoké teploty, sucho, nízka vlhkosť vzduchu a vietor sú podmienky pre vznik a šírenie požiaru trávy či krovín. Z dôvodu predpovedaných vysokých teplôt v najbližších dňoch a s tým spojeným zvýšeným rizikom nebezpečenstva vzniku požiaru je s okamžitou platnosťou do odvolania zakázané zapaľovanie sviečok na bratislavských cintorínoch v správe MARIANUM. Zároveň je potrebné dodržiavať zákaz fajčenia na pohrebiskách. MARIANUM zabezpečí aj zvýšenú kontrolu dodržiavania opatrení.

 

„Cintoríny sú otvorené od 7:00 h. do 20:00 h. Návštevníkom cintorínov v horúcich dňoch odporúčame, aby navštevovali hroby príbuzných buď v ranných hodinách alebo podvečer kedy slnko nie je intenzívne. Zároveň pripomíname, aby ľudia nezabudli dodržiavať pitný režim,“  hovorí Robert Kováč, riaditeľ MARIANUM.

 

MARIANUM - Pohrebníctvo mesta Bratislava je mestskou príspevkovou organizáciou od roku 1991. Tento podnik s vyše 160 zamestnancami spravuje, udržiava a prevádzkuje 18 cintorínov, bratislavské Krematórium a 2 vojnové cintoríny. Súčasne spravuje tiež a 64 pomníkov a pamätníkov na území mesta. Zabezpečuje prevádzku mestských vodných prvkov – 38 fontán,   13 pitných fontánok, 3 studne, 1 hmlovú fontánu a 8 rozprašovačov. 

 

MARIANUM - Pohrebníctvo mesta Bratislavy zabezpečuje aj tzv. doplňujúce činnosti, ako pohrebné služby, prevoz zosnulých doma i v zahraničí, výrobu a predaj vencov, kvetinových výrobkov, predaj sakrálnych predmetov. Vedie aj digitálnu evidenciu hrobových, urnových a kryptových miest vrátane grafického zobrazenia pohrebísk.

zdieľať