LOVESTREAM festival na Starom letisku 16. - 18. augusta 2024

14.8.2024
LOVESTREAM festival na Starom letisku 16. - 18. augusta 2024

Už tento víkend sa na Starom letisku v Bratislave - Vajnoroch uskutoční ďalší ročník LOVESTREAM festivalu. Platí to, čo aj minulý rok, že mestská časť nie je organizátorom podujatia a koná sa na súkromnom pozemku. 

Priamo na festivale budeme mať však stánok mestskej časti, kde budeme prezentovať našu dedinu v meste návštevníkom festivalu.

Účasť na festivale bude podľa našich informácií počas troch dní jeho konania okolo 20-tisíc ľudí, čo je výrazne menej ako bolo na nedávnom koncerte kapely AC/DC. Z tohto dôvodu organizátor, ani polícia nepristúpili k žiadnym zásadným dopravným obmedzeniam.

Okrem ulice Pri Starom letisku v smere od kruhového objazdu na Príjazdnú v piatok až nedeľu v čase od 16:00 do polnoci sa žiadna iná uzávera neplánuje, Vajnory by mali byť prejazdné. Treba však počítať samozrejme s väčšou premávkou ako po iné víkendy. Hlavne na ulici Rybničná od kruhového objazdu popri letisku, kde bude kontrolovaný vstup pre návštevníkov festivalu.

Aktuálnu dopravnú situáciu odporúčame sledovať prostredníctvom aplikácii ako sú napríklad Google Maps alebo Waze.

Na dopravu účastníkov koncertu sa usporiadateľ rozhodol využiť najmä vlakovú a kyvadlovú autobusovú dopravu. Špeciálne spoje MHD premávať nebudú.

V spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko a spoločnosťou Leo Express pripravili mimoriadne zastavenie vybraných rýchlikov na Železničnej stanici Bratislava - Vajnory.

Zároveň však bude zabezpečená aj mimoriadna kyvadlová vlaková doprava zo stanice  Bratislava - Vajnory na hlavnú stanicu a späť každý deň festivalu.

Po skončení hlavného headlinera Lovestream festivalu v každý deň v noci o 1:00 bude vypravený vlak spoločnosti Leo Express, na ktorú si je potrebné vopred zakúpiť cestovné lístky online v smere na Hlavnú stanicu. Kyvadlová doprava bude odchádzať ihneď po naplnení súpravy návštevníkmi. Ďalšie vlaky kyvadlovej dopravy budú vypravené v závislosti od predaja cestovných lístkov u dopravcu.

Ďalší spôsob dopravy pre návštevníkov festivalu bude autobusmi Slovak Lines, ktoré budú premávať z Autobusovej stanice Mlynské nivy priamo na parkovisko festivalu. 

Informácie o doprave pre účastníkov festivalu nájdete na stránke organizátora.

Niektoré linky v okolí Vajnor budú mať dočasne zmenené trasy. V prípade neprejazdnosti ciest v okolí festivalového areálu môže dôjsť k operatívnym zmenám liniek MHD, preto odporúčame sledovať web dopravného podniku.

V prípade, že budete svedkami porušovania dopravných predpisov volajte mestskú alebo štátnu políciu na číslach 159 alebo 158.

V prípade problémov s MHD prosím kontaktujte linku Dopravného podniku Bratislavy 02/5950 5950.

Veríme, že organizátor má zabezpečené všetky veci tak, aby prebehli hladko a bez problémov. 

Minulý rok sme všetci túto akciu zvládli a reakcie ľudí z našej mestskej časti boli vo veľkej väčšine pozitívne. Na druhej strane však plne chápeme, že nie všetci sme fanúšikmi festivalov, hudby a davov ľudí. Hudobné letné festivaly sú však vecou, ktorá je vo veľkých mestách prirodzená. A prispieva aj k tomu, že Vajnory a Bratislava sa vďaka tomu stávajú známymi v Európe aj vo svete.

Snažili sme sa urobiť maximum, aby sme čo najviac zmiernili možné negatívne dopady festivalu pre našich obyvateľov a tieto tri dni zvládli bez problémov.

zdieľať