Obmedzenie dopravy na diaľnici D1 počas nasledujúcich víkendov

23.7.2024
Obmedzenie dopravy na diaľnici D1 počas nasledujúcich víkendov

Národná diaľničná spoločnosť dokončuje ďalšie práce na rozširovaní diaľničného pásu D1 pri Triblavine, niekoľko kilometrov pred Bratislavou. Z tohto dôvodu treba počítať s obmedzením dopravy na diaľnici a to najmä počas nočných hodín a dvoch nasledujúcich víkendov.

Práce v smere Trnava - Bratislava

Doprava na D1 v smere Trnava – Bratislava sa začne obmedzovať v piatok (26.7.) od 20:00. K úplnému uzavretiu diaľnice do Bratislavy dôjde o 22:00 a potrvá do sobotného poobedia (27.7.). Diaľnica sa uzatvorí v úseku od križovatky Senec po Zlaté Piesky.  Počas tejto doby bude uzatvorený aj výjazd z križovatky Bernolákovo na D1 v smere do Bratislavy.

Po opätovnom sprejazdnení diaľnice, v sobotu poobede, až do nedeľného večera budú mať motoristi na danom úseku k dispozícii jeden a neskôr dva jazdné pruhy. Od nedeľnej noci sa doprava po D1 v smere Trnava – Bratislava vráti do režimu troch zúžených jazdných pruhov. V opačnom smere D1 (Bratislava – Trnava) bude doprava počas posledného júlového víkendu bez obmedzení.

Počas niekoľkohodinovej uzávery od 26.7 do 27.7. bude doprava vedená po obchádzkovej trase. Z diaľnice D1 pri Senci (km 27) bude zvedená na cestu II/503 s pokračovaním po ceste I/61 až do Bratislavy. V križovatke Zlaté piesky sa autá opäť vrátia na D1.)

Práce v smere Bratislava - Trnava

Práce na presmerovaní dopravy v opačnom smere, teda z Bratislavy do Trnavy sa začnú prvý augustový víkend. Aj v tomto prípade si ďalšia realizačná fáza vyžiada krátke uzavretie D1 v tomto smere. Uzatvorenie prebehne počas nedele (04.08.) a potrvá do popoludnia. Práce sa dotknú aj križovatky Bernolákovo.  Počas obmedzení nebude možné napojenie na D1 v smere Žilina/Nitra, rovnako nebude možné odbočenie z Bratislavy na smer Bernolákovo a Chorvátsky Grob.

Doprava bude v nedeľu ráno obmedzovaná od 02:00. O 4:00 dôjde k úplnému uzatvorenia smeru Bratislava – Trnava. Doprava sa na úseku obnoví v ten istý deň poobede. Počas niekoľkohodinového uzatvorenia bude doprava presmerovaná od križovatky Vajnory na cestu I/61. Doprava do Bratislavy bude fungovať bez obmedzení v troch zúžených jazdných pruhoch v rozšírenej ľavej časti D1.

Pre viac informácii sledujte prosím stránku zhotoviteľa TU

zdieľať