Vajnory zvládli koncert, ktorý svojou veľkosťou nemá obdobu v Bratislave, ani na Slovensku

23.7.2024
Vajnory zvládli koncert, ktorý svojou veľkosťou nemá obdobu v Bratislave, ani na Slovensku

Vajnory sa opäť raz dostali na mapu turné kapiel svetového mena a kultúrny život vo Vajnoroch a Bratislave tým dostal opäť novú dimenziu. Na koncert skupiny AC/DC prišlo viac ako 100-tisíc ľudí a píšu o nás všetky domáce a množstvo zahraničných médii.

Sú to práve Vajnory, ktoré dostali Bratislavu a Slovensko v oblasti populárnej hudby aj na mapu turné tých najväčších a najznámejších kapiel a som na to patrične hrdý. Kedysi sme chodili na koncerty do blízkych i ďalekých metropol, dnes ich máme rovno takpovediac za domom. Pred pár rokmi by tomu asi nikto neveril.

Prialo nám aj počasie a s dopravnými zápchami a obmedzeniami snáď v prípade stotisícovej akcie počíta každý. Samotný areál sa podľa predpokladov zapĺňal hodiny. Z toho potom vyplýva, že je pomalší aj výjazd, najmä celý areál je možné obslúžiť len pár komunikáciami a s obmedzenou kapacitou. Aj preto je hlavnou výzvou pre ďalšie podujatia čoraz ešte viac vylepšiť a zatraktivniť využitie verejnej dopravy. Myslím však, že celkovo organizátori koncert zvládli aj bez vážnejšej ujmy, za čo patrí honor nielen im, ale aj bezproblémovým fanúšikom a v neposlednom rade aj poriadkovým zložkám – Policajnému zboru SR, záchranrom, či hasičom.

Takéto akcie nie sú významné len z hľadiska kultúry. Takáto mega návštevnosť znamená aj značnú propagáciu a podporu pre rozvoj mesta a regiónu. Do Bratislavy a Vajnor zavítalo obrovské množstvo ľudí, ktorí by sem možno za iných okolností ani neprišli. Verím, že ich uvítame aj pri iných príležitostiach a že u nás získali len pozitívne skúsenosti, ktoré posunú ďalej. Podporí to služby Vajnor a Bratislavy od obchodov, stravovania, ubytovania a celkovo turistický ruch. A je na nás ako túto výzvu prijmeme tak, aby sme z nej mali úžitok a potešenie.

Ďakujem všetkým vajnorákom za toleranciu a trpezlivosť, ukázalo sa, že všetky veci, ktoré sme pripravili, vrátane distribúcie nálepiek mali svoj význam. A jeden večer s trochou obmedzení, výmenou za koncert takýchto hviezd a spropagovania Vajnor, Bratislavy i Slovenska sa myslím dá bez problémov vydržať.

 

Michal Vlček, starosta Mestskej časti Bratislava-Vajnory

zdieľať